הקיץ מתקרב וכך תכינו קפה קר שירענן אתכם
נכון, עדיין קריר, אך זה לגמרי עניין זמני, העונה החמימה מתקרבת בצעדי ענק, ומביאה איתה אווירה חגיגית, רגעים יפים בשמש וחום שמזמן לא הרגשנו.
אין כיף גדול יותר מאשר לשבת ולשתות משקה קר ביום חם ושמשי.
מבין כל משקאות הקיץ הקיימים, הפופולרי והטעים ביותר הוא ללא ספק הקפה הקר- כיף לשתות אותו לבד, עם חברים, בבית או בחוץ.
הוא שדרוג מעניין לזה של הבוקר, מרענן ומעורר ומצוין גם בתור פינוק בהפסקות במהלך היום או סתם בסופו, מול הטלוויזיה.
מכיוון שהוא הופך כל רגע למושלם כל כך, במאמר זה נלמד כיצד להכין את המשקה האהוב, וליהנות מרגע מרענן ונעים בחום הקיץ.
איך להכין קפה קר?
ישנן כמה דרכים להכין את המשקה הצונן.
ראשית, תזדקקו לכמות קפה, לפי טעמכם (בין אם ריכוז עוצמתי או חלש ועדין), שאותה תרכזו לתמצית בעזרת מים רותחים.
מזגו חלב קר בכמות שתרצו, אם אינכם אוהבים שתייה עם הרבה חלב, מזגו מים קרים כמעט עד סוף הכוס, והוסיפו מעט חלב.
תוכלו להשתמש גם בתחליפי חלב צמחיים אם הם חביבים יותר עליכם, כמו משקה סויה, קוקוס, שקדים, אגוזי לוז, אורז או שיבולת שועל.
חשוב שהמשקאות יהיו מקוררים מראש.
המתיקו את הקפה בכמות הרצויה בעזרת מי סוכר, סוכר לבן או חום, סוכרזית, תמצית סטיבייה, או אפילו בדבש או סילאן.
אם תרצו להשיג טעם ייחודי ומעט אחר, תוכלו גם להוסיף מעט סירופ מייפל, תמצית כרמל, קינמון גרוס או שברי פקאנים מסוכרים.
הוסיפו לכוס השתייה מעט קוביות קרח, כדי לקבל את הטמפרטורה המושלמת, וצרפו קש שתייה.
תוכלו להכין "אייס קפה", כלומר, משקה גרוס ממש כמו בבתי הקפה והמסעדות גם בבית.
תזדקקו למיקסר או מעבד מזון, על מנת לגרוס את הקרח.
הוסיפו מנה גדושה של קרח, מעליה שפכו את התמצית, החלב ואמצעי ההמתקה.
ערבלו לקבלת משקה אחיד, ללא גושי קרח גדולים.
אם ממש חשקה נפשכם בפינוק האולטימטיבי, תוכלו להוסיף גם גלידה (וניל, שוקולד, קרמל, או מוקה) ולהפוך את המנה למילקשייק מחוזק.
מזגו לכוס גבוהה ויפה, הוסיפו קש שתייה, ושתו בהנאה.
האם אפשר להכין קפה קר עם קפסולות?
קפסולות לחלוטין יכולות לשמש להכנת המשקה, ואף הופכות אותו לטעים, איכותי וחזק בהרבה, שכן באמצעותן ניתן להכין מנת אספרסו מושלמת.
השתמשו במכונת האספרסו להכנת מנת אספרסו, אם תרצו שלתוצאה יהיה טעם חזק, הכינו מנה ארוכה או מנה כפולה.
בחרו לשם כך את הקפסולה האהובה עליכם, בעוצמת החוזק שאתם מעדיפים.
ניתן גם להשתמש בקפסולות המשלבות טעם וניל, כרמל, או שוקולד.
שפכו מעל את מנת האספרסו, החלב או התחליף וערבבו.
גם במיקסר תוכלו להכין מנה גרוסה באותו אופן, פשוט הוסיפו תחילה את מנת האספרסו לגוף המיקסר עם הקרח הגרוס, מעליה שפכו את הנוזלים והממתיקים וערבלו.
האם אפשר להכין קפה קר ללא מכונת קפה?
בהחלט כן.
אפשר להכין את המנה גם ללא מכונת אספרסו.
ניתן להשתמש באבקת נס קפה, חלק או מגורען, שפכו לכוס כפית או שתיים מהאבקה.
המיסו במעט מים רותחים, בדומה להכנת כוס נס רגילה.
מעל התמצית, שפכו את מנת החלב או התחליף, ואם אתם מכינים מנת "אייס" גרוסה, שפכו את התמצית לתוך המיקסר עם שאר מרכיבי המשקה, וערבלו לאחידות.
ישנן אבקות נס המשלבות טעמים מעניינים, כמו נס בטעם מקופלת, שוקולד, פסק זמן, טורטית או תוספות אחרות, שמהן תוכלו ליצור משקה ייחודי ומתוק.