google-site-verification=HVHOCX4CwoQltxLMqiEx2w-B0O_pbGPF2JrThqyGQJw

מתכון לעוגת קפה

החורף הגיע ואיתו כמובן החשק שלנו להתכרבל בבית עם כוס משקה חם ואולי גם עוגה או עוגיות בהכנה ביתית.

כמובן שבחורף, אנחנו לא מעוניינים להתאמץ, בדיוק בשביל זה חשבנו עבורכם על מתכון לעוגה כזאת שתמיד משמח שיש בבית ואפשר להוציא כשמגיעה חברה, או סתם כשמעוניינים ברגע מתוק וביתי.

העוגה המדוברת היא כמובן עוגת קפה, שמשתלבת בדיוק עם כוס המשקה שלידה.

קפה ועוגה

הקלסיקה

הגרסה הקלסית לקינוח עם טעמים עמוקים וחזקים אלו היא כמובן עוגה בחושה שלוקחת מספר דקות הכנה בודדות בלבד!

הגרסה הפשוטה להכנה והטעימה במיוחד כוללת:

3 ביצים,

½ כוסות קמח,

¾ כוס שמן, קינמון,

¼ כוס קקאו קקאו

וכוס סוכר.

הכניסו הכול לקערה וערבבו היטב.

המתכון השגרתי שרובנו מכירים מציע גם שימוש בכף אבקת נס קפה, אך אם מתחשק לכם לשדרג לטעמים איכותיים וחזקים יותר- מומלץ מאד להשתמש בקפסולת קפה.

הקפסולות מאפשרות משחק מעניין בטעמים, כך שכל אחד יוכל לשים דגש על הטעמים החביבים עליו, בין אם מדובר במרכיבים חזקים יותר, מרירים יותר או דווקא להשתמש באחת מן האופציות עם הטעמים המתוקים והייחודיים.

העוגה הקלסית יוצאת עם טעמים ייחודיים וארומה ממכרת, כך שהאורחים שלכם ילקקו את האצבעות ובוודאות יבקשו את המתכון.

 עכשיו כל שנשאר הוא להחליט האם לגלות להם את המרכיב הסודי שלכם.

מתכון לעוגת קפה

המשודרגת

גם באווירה חורפית, ביתית ונעימה אפשר להשקיע באפייה משודרגת מעט יותר.

אם לא מתחשק לכם לבחור בגרסה הבחושה והקלסית, יש לנו הצעה שלא תוכלו לסרב לה!

הקינוח המשודרג כולל:

25 גרם חמאה,

כוס סוכר,

4 ביצים,

כפית תמצית וניל אמיתי,

2 כוסות קמח תופח,

מכל יוגורט

וכוס חלב.

כדי להכין את הקינוח הכניסו את כל הרכיבים למיקסר, כדי להגיע למרקם בצק אוורירי.

הגנאש שאותו תכינו מבוסס קפה ושוקולד.

כאשר גם כאן, ההמלצה היא להשתמש בקפסולות במקום באבקה, כדי להגיע לטעמים מנצחים.

בסיום, פזרו את הציפוי ומעליו שברי אגוזים קצוצים ותהנו!

 

איזה סוגי קפסולות מתאימות לעוגות?

כדי לבחור קפסולה מתאימה לאפייה, יש לשים לב למספר דגשים.

קודם כל, הכול מתחיל בפולים.

ישנם יותר ממאה זנים של קפה, המניבים פירות שונים, מומלץ לקרוא מראש אודות הפולים השונים בקפסולות הנבחרות, כדי לדעת לאיזו פלטת טעמים הם משתייכות.

הפולים המוכרים הם ערביקה ורובוסטה.

הערביקה בעלת טעמים פירותיים ועדינים ולעומתה הרובוסטה בעלת טעמים חזקים ואגוזיים.

 זכרו כי באפייה מומלץ לבחור בשילוב שיתאים לטעמים המתוקים הרצויים.

כדי לדעת יותר אודות הטעמים יש לשים לב גם לתהליך הקלייה, קלייה כהה מובילה לטעמים חזקים יותר ומעט שרופים .

ככלל, בבחירת הקפסולות מומלץ לטעום, לבדוק, להריח ולהבין מה אתם רוכשים, על אחת כמה וכמה כשמדובר בתהליך אפייה, שבו לכל טעם ואיזון הטעמים יש חשיבות קריטית.

 

למה כדאי להשתמש בקפסולות קפה בעוגת קפה?

משום שהבחירה להשתמש בתמצית איכותית תשדרג רבות אפייה של קינוחים רבים.

ההמלצה שלנו היא להתנסות במגוון טעמים שונים, וליהנות מקינוחים חורפיים ומהנים מבלי לצאת מהבית!

 

דלג לתוכן מרכזי